یکی از مزایای پیشرفت تکنولوژی، طراحی و تولید ابزارهایی است که نحوه زندگی و فعالیت انسانها را راحتتر بکند. شیرآلات سنسور دار یکی از همین تجهیزاتی هستند که سطح بهداشت و نحوه شستشو را راحتتر و ایمنتر کردهاند. شیرآلات سنسور دار جزو شیرآلات نوین و جدید است که با داشتن سنسور چشمی، دیگر نیاز به لمس اهرم یا قسمتی از شیر برای خروج آب نخواهد بود. در واقع برای باز کردن شیر آب، تنها کافی است که دستهای خود را به سنسور نزدیک کنید و هنگامی که دستانتان از سنسور دور شوند، شیر بسته خواهد شد.
طرز کار شیرآلات سنسور دار
به طور کلی میتوان گفت که اکثر مدلهای شیرآلات سنسور دار بدون جریان برق و به کمک باتری کار میکنند. البته به همراه کارکرد سنسور دار، در کنار دسته شیر، اهرمی قرار میگیرد تا در صورت خراب شدن سنسور، به طور دستی بتوان از شیر استفاده کرد. طرز کار شیر آلات سنسور دار یا چشمی به این صورت که است که وقتی دست خود را به قسمت سنسور شیر نزدیک میکنید، نور مادون قرمز از پوست شما به سنسور شیر میتابد و شیر آب باز میشود. با دور شدن دست شما از سنسور، شیر آب به طور خودکار بسته خواهد شد.
از آنجایی که شیرآلات سنسور دار به کمک باتری یا برق کار میکنند؛ هر لحظه امکان تمام شدن شارژ باتری و یا قطع جریان برق وجود دارد. در نتیجه بهتر است، از آن دست شیرآلاتی تهیه کنید که دارای اهرمی برای استفاده دستی هستند تا در صورت قطع ولتاژ، بتوانید از شیر آب استفاده کنید.
نوع دیگری از شیرآلات سنسور دار نیز وجود دارند که به تازگی روانه بازار شدهاند. این مدل از شیرآلات به کمک سنسور تشخیص صدا فعالیت میکنند و شما میتوانید از این طریق میزان خروج آب از شیر و سرد و گرم بودن آن را تنظیم کنید. استفاده از شیرآلات سنسور دار بسیار رواج پیدا کرده است. به خصوص در مکانهای عمومی نظیر مجتمعهای تجاری، بیمارستانها، مراکز خرید و … که رفت و آمد مردم بالا است؛ برای افزایش بهداشت و جلوگیری از انتقال میکروبها، استفاده از شیرآلات سنسور دار به شدت توصیه میشود.
مزایای استفاده از شیرآلات سنسور دار
استفاده از شیرآلات نوین سنسور دار از مزایای زیر برخودار هستند؛
- صرفه جویی در مصرف آب
باز و بسته کردن اهرم شیر میتواند چند ثانیه طول بکشد و در همین مدت، آب هدر خواهد رفت. یا وقتی کودکان مسواک میزنند و فراموش میکنند که شیر آب را ببندند. در تمامی این موارد و موارد دیگر شبیه به آن، آب هدر میرود. شیرآلات سنسور دار از هدر رفتن آب جلوگیری میکنند و سبب صرفه جویی در مصرف آب میشوند.
- دارای ظاهری زیبا
از آنجایی که شیرآلات سنسور دار اهرم و یا دستههای زیادی در اطراف شیر ندارند، جای کمتری نیز اشغال میکنند. از طرفی در انواع جنسهای زینک، برنج، مس، نیکل و … ساخته میشوند و ظاهری زیبایی به سرویس بهداشتی یا هر محیط دیگری میدهند.
- جلوگیری از انتقال میکروب
همانطور که پیشتر نیز گفتیم، دلیل رواج پیدا کردن استفاده از شیرآلات سنسور دار یا چشمی در محیطهای عمومی، عدم انتقال میکروب و آلودگی از فردی به فردی دیگر است. در واقع ما بدون لمس شیر، دستهای آلوده خود را میشوییم و برای بستن شیر آب نیازی به لمس اهرمهای آلوده و یا کثیف نخواهیم داشت. در نتیجه دستهای آلوده ما بدون لمس شیر تمیز میشوند.
- دارای قابلیت کنترل از راه دور
شما میتوانید برخی از مدلهای این نوع از شیرآلات را به کمک ریموت آنها، از دور کنترل کرده و میزان گرمی و سردی آب را تنظیم کنید.
معایب شیرآلات سنسور دار
- با اینکه شیرآلات سنسور دار مزایای زیادی دارند که از جمله میتوان به صرفه جویی در وقت و مصرف آب اشاره کرد ولی قیمت شیرآلات سنسور دار اندکی بالاتر از شیرآلات معمولی است. علاوه بر اینکه برای تعمیر آنها نیز به هزینه بالایی نیاز خواهید داشت.
- اگر شیر سنسور دار به کمک باتری کار بکند، ممکن است پس از مدتی خراب شده و نیاز به تعویض باتری داشته باشد که طبیعتا هزینه اضافی را برای شما تحمیل خواهد کرد.
علت کار نکردن شیرآلات سنسور دار
همانقدر که استفاده از شیرآلات سنسور دار راحت است و شستشوی دست و یا هر چیز دیگر را برای ما راحت میکنند ولی در مقابل در صورت خراب شدن، میتوانند چرخه انجام کار را به صورت کامل خراب کنند. ممکن است گاهی اوقات، فعالیت شیرآلات سنسور دار دچار مشکل شوند. دلایل مختلفی برای کار نکردن این شیرآلات وجود دارند که با دانستن آنها میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن به حل مشکل شیر بپردازید. از جمله دلایل کار نکردن شیرآلات سنسور دار میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛
- تمام شدن شارژ باتری
گاهی اوقات ممکن است، شارژ باتری شیرآلات سنسور دار تمام شود. برخی از این شیرآلات قبل از تمام شدن، با روشن کردن چراغ شما را از این خبر آگاه میسازند. شما میتوانید بر اساس دستورالعمل درج شده روی بستهبندی شیر، به تعویض باتری آن بپردازید.
- فرسوده شدن سوپاپ شیر
فرسوده شدن سوپاپ شیر نیز میتواند سبب قطع جریان آب در شیرآلات سنسور دار گردد. البته تشخیص این مسئله نیازمند داشتن مهارت و تخصص در این زمینه است چراکه گاهی اوقات برای حل مشکل باید به تعویض یا تعمیر این قطعه در شیر پرداخت.
- جریان کم آب
نوعی قطعه به نام پرلاتور در تجهیزات شیر وجود دارد که با ایجا حباب در جریان آب، فشار آب را در حد بالا نگه میدارد تا از قطع شدن جریان آب جلوگیری کند. گاهی اوقات ممکن است که پرلاتور به دلیل رسوب مواد معدنی یا مواد دیگر مسدود شده و از کار بیفتند و سبب قطع جریان آب از شیر سنسور دار گردد. برای اینکه بتوانید این مشکل را حل کنید، بهتر است پرلاتور را بیرون آورده و آن را درون سرکه قرار دهید. مدتی صبر کنید و در نهایت آن را به کمک آب شسته و سر جایش قرار دهید.
خرید شیرآلات سنسور دار
برای خرید شیرآلات سنسور دار میتوانید به سایت صنف ما مراجعه کنید. تنوع شیرآلات سنسور دار در این مجموعه بالا بوده و شما میمیتوانید انید بر اساس دکوراسیون محیط مورد نظر خود، انواع طرح و رنگ آنها را انتخاب کنید.
برای خرید انواع شیرآلات مانند شیرآل